Νέα & Ανακοινώσεις

Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 29-64 ετών

voucher 29 64 kek akmi img5

Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανακοίνωσε η Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Σεπτέμβρη και αφορά 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών

Όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός «Πρόκειται για μια δράση η οποία απευθύνεται, κυρίως, σε ανέργους με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αλλά και σε απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη βελτίωση του βιογραφικού τους, προκειμένου να μπορούν, με αξιώσεις, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση του βιογραφικού των ανέργων θα πραγματοποιηθεί, μέσω της κατάρτισής τους, της πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές εταιρίες, αλλά και της πιστοποίησης των προσόντων τους.»

Μετά τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες:

  • το πρόγραμμα απευθύνεται σε 23.000 χιλιάδες ανέργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς
  • οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές
  • θα παρέχεται στο 50% των ωφελουμένων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρίες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνο για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων και μόλις για δύο μήνες.

Ακόμη, με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500€, σε αντίθεση με τον αρχικό, όπου ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι τομείς δραστηριοποίησης του προγράμματος είναι:

  • Εμπόριο
  • Logistics
  • Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα
  • Τουρισμός
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  • Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων
  • Τρόφιμα-Ποτά
  • Ενέργεια
  • Βιομηχανία &
  • Αγροτικός Τομέας

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκαν και νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που στοχεύουν στην επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Τα συγκεκριμένα θα αφορούν 43.000 ανέργους και η διάρκεια του προγράμματος θα είναι για πρώτη φορά 8μηνης διάρκειας.

Ακόμη, τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις και, ειδικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών). Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους του προγράμματος θα περιλαμβάνονται στη Δημόσια Πρόσκληση που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ.

Image
ΑΘΗΝΑ

 

Μαυροκορδάτου 1 - 3,
Τ.Κ. 10678

210 9769510

info@ueducation.gr

ΓΕΜΗ: 124439601000

Image
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Τσιμισκή 19,
Τ.Κ. 54624

2310 283272

info@ueducation.gr

ΓΕΜΗ: 124439601000

Χρησιμοποιούμε Cookies
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας,
να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.