Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση σε δύο προγράμματα ανέργων νέων 18-24

47 training young people

'Εως τις 15 Ιουνίου παρατείνεται ο δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη άνεργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών, σε δύο δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics και του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων, με έμφαση -στη δεύτερη περίπτωση- στον πρωτογενή τομέα.

Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Την υλοποίηση των δύο δράσεων έχουν αναλάβει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος. Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω δράσεων, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής του Β΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων. Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ωρών, εκ των οποίων οι 120 αφορούν θεωρητική κατάρτιση και οι 260 πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5 ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ. Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων που θα συγκροτηθεί, έχουν άνεργοι νέοι, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: έχουν γεννηθεί από 1.1.1993 μέχρι και 31.12.1998, είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και δεν έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.