Νέα & Ανακοινώσεις

Voucher 29-64: Ποιοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα έχουν αμοιβή και επίδομα ταυτοχρόνως

oaed voucher2

Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους του προγράμματος voucher «κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών» εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ωφελούμενοι άνεργοι που θα επιλεχθούν με την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων και εφόσον πληρούν τρεις προϋποθέσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν και το επίδομα ανεργίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher 29 -64 για την κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων του ΟΑΕΔ, όπως εξάλλου και για άλλα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, όσοι ωφελούμενοι των οποίων το όνομα έχει αναρτηθεί στο Μητρώο ωφελουμένων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Επίσης από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι, η νέα νομοθετική ρύθμιση δεν απαγορεύει σε κανέναν και καμία άνεργο/η να συμμετάσχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ που θα εξασφαλίζει καλύτερες πιθανότητες να ξαναβρεί εργασία.

Επιπρόσθετα, βάσει του άρθρου 56, του Ν.4430/2016, όποιος πληροί τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις: (α) είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα ανέργων τουλάχιστον επί τετράμηνο πριν από την υπαγωγή τους στο ως άνω πρόγραμμα, (β) δηλώσει τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον Ο.Α.Ε.Δ. πριν από την έναρξή του και (γ) έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο (2) ημερολογιακά έτη από το πέρας τυχόν προηγούμενης συμμετοχής του σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, δεν διαγράφεται από τα Μητρώα και ο χρόνος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης προσμετράται ως χρόνος ανεργίας.

Εάν κάποιος δεν πληροί τις ως άνω τρεις προϋποθέσεις, αυτό δεν αποτελεί κώλυμα για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, εφόσον υφίσταται η ιδιότητα του ανέργου κατά την έναρξη του προγράμματος αυτού. Τέλος οι άνεργοι, που συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις λήψης και των δυο επιδοτήσεων δικαιούται να λαμβάνουν και το επίδομα ανεργίας, εφόσον πληρούν τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις.

Image
ΑΘΗΝΑ

 

Μαυροκορδάτου 1 - 3,
Τ.Κ. 10678

210 9769510

info@ueducation.gr

ΓΕΜΗ: 124439601000

Image
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Τσιμισκή 19,
Τ.Κ. 54624

2310 283272

info@ueducation.gr

ΓΕΜΗ: 124439601000

Χρησιμοποιούμε Cookies
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας,
να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.